О курсе
Тамақ өндірісі кәсіпорындарын жобалау курсының мақсаты – ет, сүт және тамақ өндірісі кәсіпорындарын тиімді жобалау, ұйымдастыру және басқару дағдыларымен қамтамасыз ету, сондай-ақ тамақ өнеркәсібіндегі инновацияларға және бәсекелестік артықшылықтарға жетуге қажетті білім беру.

Программа курса
Кіріспе. Тамақ кәсіпорындарын жобалау туралы түсінік. Жобаны техникалық-экономикалық негіздеу.
Шикізат және ассортименттердің негіздемесі. Тамақ өндірісінің технологиялық схемасы.
Технологиялық процестерді ұйымдастыру кестесі.
Технологиялық жабдықтарды таңдау және есептеу.
Негізгі өндірістік және цехтік бөлмелердің ауданын есептеу.
Өндірістің қоймалары, қосалқы және көмекші бөлмелердің ауданын есептеу.
Сүт және ет өнімдері өндірісінің технологиялық жабдықтарын орналастыруға қойылатын негізгі талаптар
Графикалық сызба. Ет және ет өнімдері өндірісі цехының компоновкасы.
Графикалық сызба. Сүт және сүт өнімдері өндірісі цехының компоновкасы.
Тамақ өндірісі кәсіпорындарының бас жоспары.
Преподаватель
Байтукенова Шолпан Байдильдаевна
кандидат технических наук, ассоциированный профессор
Технология пищевых и перерабатывающих производств
+7707-885-56-45
